10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialO asistentă și o infirmieră depistate pozitiv cu coronavirus la Spitalul din...

O asistentă și o infirmieră depistate pozitiv cu coronavirus la Spitalul din Urziceni

Conform surselor medicale, ambele persoane au fost internate la Institutul Matei Balș din Capitală. În afara personalului medical, alte câteva persoane, în marea lor majoritate de etnie romă, domiciliate în Urziceni și în localitatea învecinată, Bărbulești, și internate anterior în izolatorul Spitalului municipal Urziceni, au primit în ultimele ore confirmări la testările Covid, fiind direcționate, cel mai probabil, către Spitalul Suport din Fetești.

Până în momentul de față, în jur de 20 de persoane din Urziceni au fost testate pozitiv, aflându-se internate în diverse unități de tratare din București și din Județul Ialomița.

La Spitalul Urziceni personalul acuză în continuare lipsa de echipament adecvat

Cele două cadre medicale infectate la Urziceni fac parte din personalul secției de Interne a Spitalului. Marți și miercuri, aproximativ 50 de medici, asistente și infirmiere de la Camera de Primiri Urgențe și Secția de Interne au fost testate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Ialomița, joi și vineri fiind testat personalul medical de la Chirurgie și Pediatrie.

Cadrele de la Interne acuză în continuare, la două luni după declanșarea pandemiei, lipsa echipamentelor adecvate pentru intervenție. În contextul în care cele 13 iziolatoare au fost organizate chiar pe secția de Interne, intervenția medicală în cazul persoanelor suspecte și chiar confirmate cu coronavirus, se face, potrivit surselor, pe baza utilizării de instrumentar improvizat și neconform: basmale pe post de măști, cizme de cauciuc cumpărate din resurse proprii și refolosite, combinezoane sau halate care trec prin repetate proceduri de spălare.

Din nefericire pentru cei angrenați în plan local în lupta cu coronavirusul, la Urziceni echipamentele de unică folosință sunt sublime dar lipsesc aproape cu desăvârșire. Asistentele și infirmierele de la Interne nu au fost dotate cu măști FPP2 și intră în contact direct cu pacienții suspecți sau infectați folosind măști chirurigicale banale și spălându-și, în continuare, acasă, uniformele de serviciu.

Tensiunile invocate sunt cauzate de relația cu managementul Spitalului, unii membri ai personalului medical acuzând fi faptul că sunt forțați de către directorul medical să intre protejați doar în parte în saloanele de izolare, în timp ce alții declară că au fost obligați la finalul lunii aprilie să semneze fișe de instructaj privind echiparea în caz de intervenție datate 27 martie 2020.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă