Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

GALERIE FOTO - O ambarcațiune s-a scufundat în Portul Constanța

O ambarcațiune care fusese arestată de Garda de Coastă, în urmă cu mai mulţi ani, s-a scufundat în Portul Constanța.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 25.02.2018 - 09:43

Este vorba despre o ambarcațiune fără pavilion și fără echipa, care fusese arestată în urmă cu mai mulți ani de către Garda de Coastă, după ce ar fi fost implicată în operațiuni de braconaj în apele teritoriale românești.

Acesta s-a scufundat în dana Ro-Ro 3 a Portului Constanţa. Nu s-au înregistrat victime.
Reprezentanții Căpităniei Zonale Constanţa au instalat în zonă un baraj antipoluant pentru a preveni eventualele scurgeri de hidrocarburi.

Recent, ambarcațiunea fusese vândută la licitație. Costurile operațiunii de scoatere din apă vor fi achitate de noul proprietar.
O anchetă care să stabilească de ce s-a scufundat este în derulare. Cauza probabilă este însă uzura.

Nava s-a scufundat nu din cauza vremii rele sau a vreunui incident de navigaţie ci, cel mai probabil, din cauza vechimii a cedat o valvă, a luat apă şi s-a dus la fund.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au precizat că, într-adevăr, este vorba de un pescador reţinut de poliţia de frontieră în ianuarie 2015. Instanţa a decis că rămâne în proprietatea statului român şi a fost încredinţat către ANAF, în noiembrie 2015, pentru valorificare. Ulterior a fost scos la licitaţie şi a fost achiziţionat de un operator privat.

Proprietarul a fost identificat, emiţându-se un ordine de ramfluare, ce va fi pus în practică la începutul săptămânii viitoare.

 


 

 

Comentarii

loading...