Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nu sunt bani pentru majorarea pensiei de la 1 ianuarie, astfel că data a fost decalată: 1 iulie

Comisiile de buget-finanţe din Parlament au adoptat, vineri, raport favorabil pentru proiectul bugetului asigurărilor sociale pentru 2018, ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, precizând că nu sunt bani pentru majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, ci de la 1 iulie.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 15.12.2017 - 19:00

Partidul Național Liberal a solicitat ca pensiile să crească de la 1 ianuarie 2018, nu de la 1 iulie 2018.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a precizat că nu sunt bani pentru aceste majorări de la 1 ianuarie şi că acestea vor fi aplicate în iulie, potrivit programului de guvernare, cu 10%.

”A avut loc o creştere a punctului de pensie în două etape. Pentru a face o astfel de creştere a punctului de pensie cu 1 ianuarie, am mai explicat şi cu alte ocazii, va trebui să avem un efort bugetar suplimentar şi trebuie să vedem de unde luăm aceşti bani. Deci trebuie văzutyă sursa de unde să vină aceşti bani. Astăzi nu avem posibilitatea să suplimentăm”, a precizat Mişa.

Supus votului, raportul a fost adoptat cu 20 de voturi ”pentru” şi 13 ”împotrivă”.

Comentarii

loading...