21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialCompania Yildiz Entegre, prejudiciată de confuzia acționarului principal cu un DJ grec...

Compania Yildiz Entegre, prejudiciată de confuzia acționarului principal cu un DJ grec în Mamaia

 

REPLICĂ Compania Yildiz Entegre, prejudiciată de confuzia acționarului principal cu un DJ grec în Mamaia

România liberă a primit la redacție următoarea replică, pe care o publicăm integral în continuare.

Compania Yildiz Entegre a suferit prejudicii de imagine incomensurabile ca urmare a vehiculării în presă a numelui acționarului său principal ca protagonist în scandalul generat de aterizarea unui elicopter în stațiunea Mamaia. Așa cum a fost fals relatat de publicația Cancan.ro, acționarul companiei turcești în România a coborât din elicopter pentru a particpa la una dintre petrecerile organizate în stațiunea Mamaia. Precizăm că, în momentul incidentului, actionarii principali ai companiei nu se aflau în țară, prin urmare nu puteau participa la o petrecere organizată într-unul dintre cluburile de la malul mării.
Considerăm că lipsa de informare a jurnaliștilor de can can a adus prejudicii grave companiei și acționarului său principal prin atribuirea de etichete precum “sultanul parchetului”. Prezența în Româna a celui mai mare investitor din județul Argeș și bunele sale intenții nu ar trebui să fie afectate de lipsa de documentare și de dorința de a genera știri incendiare.
Ne preocupă și ne îngrijorează rapiditatea cu care publicațiile și televiziunile de știri au preluat această știre fără a verifica identitatea membrilor grupului care a coborât din elicopter în fața clubului. Viralizarea acestei știri fără a ni se cere de către jurnaliști un punct de vedere este un mod îngrijorător în care modelul “fake news” poate afecta o companie.
Solicităm pe această cale tuturor publicațiilor care au preluat în mod fals știrea, retragerea ei din fluxurile online și publicarea unei erate, în cazul în care ea va apărea în edițiile tipărite ale acestor publicații.

În imaginile postate pe Facebook se vede cum elicopterul încearcă să aterizeze într-o parcare plină cu oameni care aşteptau să intre în club şi este aproape să rateze aterizarea.

 
În momentul în care un bărbat vine să preia grupul de petrecăreţi din elicopter, aparatul de zbor pare a reîncepe decolarea, iar tânărul sare într-o parte de teamă să nu fie rănit.

Imaginile au adunat peste 240.000 de vizualizări şi au fost distribuite de foarte multe ori în mai puţin de 24 de ore.

De asemenea, zburând la mică înălţime, elicopterul a ridicat praful şi a desprins mai multe panouri, un taximetrist aflat lângă maşina sa fiind aproape de a fi lovit. Pe imaginile de pe camera instalată la bordul maşinii unui coleg se vede cum omul se fereşte de bucăţi de carton sau de panou desprinse care vin spre vehiculul său.

Conform unor informaţii, la bordul elicopterului s-ar fi aflat cântăreţul grec Antonis Remos, invitat special la deschiderea clubului din Mamaia.

După două zile, Autoritatea Aeronautică s-a autosesizat pentru incidentul cu aterizarea elicopterului în parcarea unui club din Mamaia.

 

 

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă