Niciun candidat cu temperatura peste 37,3, la sesiunea specială

Niciun candidat de la primele probe ale sesiunii speciale de Bacalaureat nu a fost depistat cu temperatură corporală mai mare de 37,3 grade, conform datelor centralizate de Ministerul Educației, până la această dată.

Share

Aceeași temă

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

09.07.2020 - 00:36

La sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat, destinată celor care nu au putut participa la prima sesiune, din motive medicale, a fost luată de asemnea măsură de verificare a temperaturii candidaților (în urma identificării unei temperaturi corporale mai mare de 37,3 grade, după trei verificări, accesul candidatului în sală nu va fi permis).

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), până la această dată, și obținute de “România liberă”, nu au fost identificate persoane candidați cu temperatura corporală mai mare de 37,3 grade, la primele trei probe ale sesiunii speciale de Bacalaureat.

 

Examenul continuă

Etapa specială a Bacalaureatului a  continuat miercuri cu proba la alegere a profilului şi specializării, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine astăzi probă scrisă - cea la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate vineri, până la ora 12,00. Contestaţiile se pot depune tot vineri, între orele 14,00 - 19,00. Duminică vor fi anunţate rezultatele finale.

Rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat.

“Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format”, precizează MEC..

La etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenţi ai clasei a XII-a, conform situaţiei anunţate duminică de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune, în continuare, la dispoziţia celor interesaţi, linia TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea acestei etape. Numărul va fi disponibil în perioada 6 - 9 iulie, între orele 8,00 - 16,00, iar vineri, 10 iulie, între orele 8:00 – 14:00.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6. 

Comentarii