Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Netflix: Decizie după ce producţiile platformelor de streaming au fost excluse din competiţie

Compania Netflix a anunţat că va retrage filmele din selecţia Festivalului de la Cannes, după ce organizatorii evenimentului au anunţat că producţiile platformelor de streaming nu vor fi incluse în competiţia oficială, întrucât nu beneficiază şi de distribuţie în cinematografe.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.04.2018 - 11:29

Ted Sarandos, directorul de conţinuturi al Netflix, a declarat pentru Variety că organizatorii Festivalului de la Cannes au instituit o nouă regulă care interzice includerea în competiţia oficială a filmelor care nu beneficiază şi de distribuţie în cinematografele franceze.

Sarandos a declarat într-un interviu pentru publicaţia Variety că s-a luat decizia ca Netflix să nu participe anul acesta la festival.

"Vrem ca filmele noastre să fie tratate la fel ca cele ale oricărui alt producător", a spus Sarandos. "Există riscul ca, mergând în această direcţie, filmele şi cineaştii noştri să nu fie trataţi cu respect în festival", a adăugat acesta.

"Au dat tonul. Nu cred că ar fi bine pentru noi să fim acolo (în festival, n.r.)", a mai declarat acesta.

Pe de altă parte, luna trecută, Thierry Fremaux, delegatul general al evenimentului, a declarat într-un interviu care a apărut în publicaţia Le Film Francais: "Oamenii de la Netflix iubesc covorul roşu. Le-ar plăcea să fie prezenţi cu alte filme. Dar înţeleg că intransigenţa propriului lor model nu corespunde cu a noastră".

Anul trecut, au fost incluse în competiţie producţiile Netflix "Okja", de Bong Joon-ho, şi "The Meyerowitz Stories", de Noah Baumbach, iar decizia a stârnit critici aprinse în rândul cineaştilor francezi şi al uniunilor din domeniu, determinând organizatorii competiţiei să modifice regulamentul. Noul regulament nu a mai putut fi aplicat celor două filme proiectate la ediţia din mai 2017, dar acestea nici nu au primit vreun premiu.

Fremaux a spus că decizia de a include cele două filme în programul evenimentului a fost una riscantă, dar că, totuşi, nu a dorit ca acestea să fie proiectate în alte festivaluri.

Acesta a adăugat că a crezut că îi va putea convinge pe cei de la Netflix să schimbe regulamentul de difuzare, pentru a putea participa în festival.

"Anul trecut, când am selectat cele două filme, am crezut că pot convinge Netflix să le distribuie în cinematografe. Am presupus, ei au refuzat", a declarat Fremaux.

Anul trecut, Netflix a încercat în ultimul moment să obţină permisiunea de a proiecta filmele în cinematografele franceze, însă nu a ajuns la o înţelegere cu autorităţile în domeniu.

Legislaţia franceză impune ca filmele să fie disponibile pentru vizionare acasă la cel puţin trei ani de la premiera în cinematografe. Această perioadă este impusă având în vedere creşterea nivelului pirateriei online, dar şi dezvoltarea platformelor de streaming precum Netflix şi Amazon.

Netflix şi-a arătat disponibilitatea de a distribuit filmele sale în cinematografe, dar refuză să aştepte trei ani pentru a le distribui pe platforma sa.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 8 - 19 mai, iar peliculele din competiţia oficială vor fi anunţate joi.

Comentarii

loading...