Foto Arhiva

Navă a Poliţiei de Frontieră Române, în misiune pe Marea Egee

Nava MAI 1103 a Poliţiei de Frontieră Române va supraveghea, timp de trei luni, frontierele Europei din Marea Egee. Nava maritimă cu 26 de poliţişti de frontieră la bord va executa misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare şi salvare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2018 - 11:38

Poliţia de Frontieră Română va participa la Operaţiunea Comună ”POSEIDON 2018”, organizată de Agenţia Europeană pentru Politia de Frontiera si Garda de Coasta-FRONTEX , cu nava maritimă de patrulare şi intervenţie MAI 1103 din cadrul Gărzii de Coastă, care va fi detaşată în Marea Egee timp de 3 luni.

Nava MAI 1103 a plecat, duminică, în misiune de la sediul Grupului de Nave Mangalia.

În perioada 29 aprilie - 2 august, Poliţia de Frontieră Română participă, conform angajamentelor asumate de România ca stat membru al UE, la misiunea ”POSEIDON 2018", organizată sub egida FRONTEX, prin detaşarea navei maritime de patrulare şi intervenţie MAI 1103– proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă.

Operaţiunea se va desfăşura în Marea Egee timp de 3 luni, nava maritimă de patrulare şi intervenţie şi echipajul aflat la bord, format din 26 de poliţişti de frontieră, urmând să execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de căutare şi salvare, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră va detaşa în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – I.C.C. din Pireu un ofiţer de legătură, care va menţine permanent legătura între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al I.G.P.F, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei FRONTEX.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune "POSEIDON 2018" este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

Comentarii