12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialMureş: Trei bărbaţi bănuiţi că au vânat ilegal urşi bruni, au fost...

Mureş: Trei bărbaţi bănuiţi că au vânat ilegal urşi bruni, au fost reţinuţi

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Mureş au făcut, joi, nouă percheziţii în judeţele Mureş şi Sibiu, la locuinţele a şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 34 şi 72 de ani, bănuiţi că ar fi vânat, în mod ilegal, trei exemplare din specia urs brun, strict protejată de lege, precum şi din alte specii de vânat, cu scopul de a vinde astfel de produse.

În urma percheziţiilor, au fost identificate o armă neletală, pentru care persoana în cauză nu deţinea permis de port armă, o armă letală cu glonţ, muniţie letală, un craniu de urs, 67 trofee de cerb şi căprior, carne de vânat, nouă cuţite de dimensiuni mari, o suliţă artizanală, precum şi alte bunuri.

Trei persoane au fost reţinute, urmând ca vineri să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul este estimat la peste 120.000 de euro, poliţiştii găsind la precheziţii, pe lângă un craniu de urs, zeci de trofee de cerb şi căprior.

 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă