MS: 12.000 doze de imunoglobină, aduse în luna mai

Un număr de 12.000 de doze de imunoglobulină, dintre care 9.000 prin Mecanismul de protecţie civilă, vor fi aduse în România în luna mai, informează Ministerul Sănătăţii.

Share

Rl online 0 comentarii

02.05.2018 - 21:00

"În această după-amiază, alte 2.500 de fiole de imunoglobulină au intrat în depozitul Companiei Naţionale UNIFARM şi urmează a fi distribuite către unităţile sanitare, în funcţie de solicitările acestora. În luna mai vor fi aduse încă 12.000 doze de imunoglobulină, dintre care 9.000 prin Mecanismul de protecţie civilă", se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit MS, de la începutul anului şi până în prezent au fost aduse în Romania 14.563 de fiole de imunoglobulină, 7.300 dintre acestea prin Mecanismul de protecţie civilă declanşat de către Ministerul Sănătăţii la începutul lunii martie.

"Avem în acest moment 5 tipuri de imunoglobulină disponibile pentru tratarea pacienţilor noştri pentru toate tipurile de imunodeficienţă - primară, secundară, sepsis sever. Spitalele pot comanda produsele necesare de la UNIFARM. Este foarte important că producătorii au început să revină pe piaţa românească în urma măsurilor luate de Guvern", susţine ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, citată în comunicat.

Comentarii