15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialMonica Pop despre Lia Olguța Vasilescu: A spus că n-o impresionează nicio...

Monica Pop despre Lia Olguța Vasilescu: A spus că n-o impresionează nicio grevă în Sănătate

Directorul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, Monica Pop, a declarat că, în cadrul negocierilor de la Palatul Victoria între managerii de spitale şi premierul Viorica Dăncilă, s-au discutat situaţiile fiecărui tip de spital, fiind luată măsura creării unui grup de lucru la nivel guvernamental.

“Doamna prim-ministru a propus în mod foarte corect să se facă un grup de lucru de câţiva manageri, pentru că la întâlnire au fost foarte mulţi, cred că erau 600 în sală, poate şi directori medicali sau administrativi, dar erau foarte, foarte mulţi. Poate erau o mie. Premierul a întrebat despre fiecare şi fiecare manager care are probleme s-a ridicat să spună ce probleme are. Asta cu grupul de lucru e un lucru foarte deosebit. Mie mi se pare absolut inadmisibil să aibă sporuri egale medicii din spitale. La spitalul din Făurei sau nu ştiu care, unde doctorul de gardă face exclusiv triaj, dar nu face el intervenţia, nu e normal să aibă acelaşi spor pe care îl are doctorul care lucrează şi care moare lângă bolnav”, a declarat Monica Pop, la ieşirea de la Guvern.

Directorul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti a mai spus că legea salarizării este, în principiu, o lege bună, pentru că a crescut nivelul veniturilor pentru foarte multe categorii de salariaţi din sănătate, fiind prima dată când se întâmplă aşa ceva.

“Doamna Olguţa Vasilescu a spus că cifra nu se poate modifica, dar noi am propus modificare şi am spus în ce sens, nu e normal să fie absolut egale sporuri egale la medici. Pentru că nu fac acelaşi lucru. Ar trebui ca cei care fac triaj în spitale să aibă spor 10 la sută sau 15 la sută şi spor mai mare cei care lucrează într-adevăr sau care salvează vieţi. (…) Doamna Olguţa Vasilescu a spus, dacă îmi aduc aminte bine şi cred că da, că nu impresionează nicio grevă şi că orice grevă ar fi, asta este situaţia. Că a fost o modificare substanţială de salarizare, niciodată nu o să poată fi mulţumită toată lumea”, a completat Monica Pop.

Aceasta a mai precizat că la discuţii au participat, în afară de premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu, consilierul de stat Sevil Shhaideh şi consilierul de stat al premierului Darius Vâlcov.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, nu a fost prezent la discuţii.

Având în vedere numărul ridicat de manageri de spitale care s-a prezentat, luni, la Guvern, pentru a discuta cu premierul pe tema salariilor, s-au creat cozi la intrarea în Palatul Victoria, fiind necesar ca toţi cei prezenţi să treacă prin filtrul de securitate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă