Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Secretarul de stat Raed Arafat atrage atenţia asupra pericolului prezentat de ceea ce el numeşte "moartea electronică".

Moartea electronică vine pe tub. Semnalul de alarmă tras de un oficial

Secretarul de stat Raed Arafat atrage atenţia asupra pericolului prezentat de ceea ce el numeşte "moartea electronică". Dar ce este aceasta şi care e pericolul reprezentat de ea?

Share

Florin Budescu 0 comentarii

19.03.2018 - 13:25

Raed Arafat a văzut "poza recenta a unei statii de metrou din capitala, impanzita cu reclame care promoveaza fumatul". Fumatul electronic, pentru la asta se referă medicul 

In ultimii ani, pe plan mondial, s-a castigat teren fata de ofensiva fabricantilor si a comerciantilor de tutun. Am reusit sa interzicem reclama la produsele de tutun si promovarea acestora in spatiul public, protejand in mod deosebit copiii si generatiile tinere; am reusit sa interzicem fumatul in spatiile publice, iar directivele Europene continua sa apara cu masuri din ce in ce mai consistente impotriva acestui pericol public.

Din pacate nu putem sa nu observam in ultimele luni revenirea ofensivei mediatice a comerciantilor de tutun prin reclame agresive pentru “fumatul fara fum” folosind sisteme de incalzire a tigarilor care contin tutun.

, explică Arafat.

E moartea electronică, nu e mai sănătos

Studiile despre efectele acestui mod de fumat inca sunt la inceputul lor iar comerciantii de tutun pretind ca acest mod ar fi mai “sanatos” decat fumatul clasic.

Chiar daca ar fi asa, revenirea la promovarea agresiva a tutunului sub noua forma de fumat nu va avea impact doar asupra fumatorilor clasici. Promovarea atinge si copiii si tinerii care inca nu au inceput sa fumeze iar fumatul, indiferent sub ce forma, este un pericol pentru sanatatea publica si este pericol pentru orice persoana care il practica precum si pentru persoanele din jurul ei.

Cu alte cuvinte, asistam neputinciosi la revenire la o ofensiva similara cu cea din anii 90, inaintea interzicerii promovarii tutunului, cand promovarea avea ca tinta tinerii si copiii care reprezintau viitoarea clinetela a comerciantilor de tutun.

, atrage atenţia oficialul.

Comentarii

loading...