Foto: Arhivă

Ministrul Vela: Românii vor putea ieși și în afara localităților, de la data de 15 mai

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, miercuri seară, că românii se vor putea deplasa fără a ține cont de limita administrativă a localităților, începând cu data de 15 mai 2020.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

07.05.2020 - 10:59

Ministrul Marcel Vela a făcut această declarație ca răspuns la una dintre întrebările care i s-au adresat prin mail, întrebările referitoare la libertatea de circulație a românilor, din momentul în care starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă.

"Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa", a spus Vela, într-o înregistrare video postată pe pagina lui de Facebook.

Amintim că, potrivit președintelui Klaus Iohannis, ultima zi a stării de urgență va fi 14 mai 2020, iar prima zi a stării de alertă (situație în care o serie de restricții vor fi atenuate) va fi 15 mai 2020.

 

Comentarii