15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialMinistrul Tudorel Toader a discutat cu românul condamnat la moarte în Malaezia

Ministrul Tudorel Toader a discutat cu românul condamnat la moarte în Malaezia

„În închisoarea Bentong se află încarcerat Ionuţ Alexandru Gologan, în vârstă de 25 de ani, arestat din 2012 şi condamnat în prezent, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri. Delegaţia română a purtat discuţii cu cetăţeanul român condamnat, exprimând susţinerea în realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislaţiei celor două state, în cadrul juridic iniţiat prin semnarea Memorandumului”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului Justiţiei.

Întrevederea cu conducerea închisorii Bentong (foto) a avut loc la sediul penitenciarului, din statul Pahang, iar discuţiile s-au purtat, cu precădere, pe problematica specifică sistemului penitenciar din România şi Malaezia.

De altfel, în cadrul vizitei, Tudorel Toader şi procurorul general al Malaeziei, Tan Sri Dato’ Sri Haji Mohamed Apandi bin Ali, au semnat Memorandumul de Înţelegere dintre Guvernul României şi Guvernul Malaeziei privind activităţi de cooperare juridică, având în vedere că un cadru juridic bilateral în materie nu exista până acum.

„Prin semnarea acestui instrument bilateral de cooperare urmează a fi impulsionată negocierea tratatelor care să reglementeze cooperarea judiciară în materie penală, respectiv asistenţă judiciară şi extrădare”, mai precizează ministerul Justiţiei.

Totodată, a fost agreată o întrevedere la nivel de experţi în România, urmată de vizita Procurorului General al Malaeziei la Bucureşti, în mai 2018.

Curtea de Apel din Putrajaya, Malaysia, a judecat, pe 16 februarie 2015, apelul introdus de Ionuţ Alexandru Gologan, un tânăr de 23 de ani din judeţul Prahova, arestat pentru trafic de droguri şi condamnat la pedeapsa capitală în primă instanţă, pe 16 octombrie 2013, şi a decis respingerea apelului şi menţinerea sentinţei primei instanţe.

În bagajele tânărului, care lucra ca şofer cu jumătate de normă, au fost descoperite, pe 26 iunie 2012, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, 1.494 de grame de metamfetamină.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă