9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe: Vom monta sisteme de siguranță la metrou

Montarea sistemelor de siguranţă pentru călătorii care circulă cu metroul ar putea începe în trimestrul al doilea din 2018, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la audierile din comisiile reunite de Buget -Finanţe.

Audierea a avut loc cu ocazia dezbaterii proiectului de buget al Ministerului Transporturilor aferent anului 2018.

Decizia de a monta noi sisteme de siguranță a fost anunțată după crima de la metroul din București, a cărei victimă a fost o fată de 25 de ani.

Ministrul Stroe a precizat că, în zilele următoare, va fi prezentată suma necesară pentru achiziţia şi montarea unor astfel de sisteme, urmând să se apeleze la fondurile europene nerambursabile.

„În cursul acestei săptămâni – pentru noi săptămâna se încheie duminică noaptea – vom prezenta suma de care avem nevoie, o vom identifica categoric ca şi finanţare în fonduri europene nerambursabile şi vom merge la bănci pentru a lua cofinanţarea. Deci, este o preocupare foarte urgentă a noastră de a identifica sumele necesare pentru a monta aceste sisteme. Estimez că începând cu trimestrul II al anului 2018 vom începe să montăm şi asemenea sisteme”, a spus ministrul Transporturilor, răspunzând unei întrebări în acest sens.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă