Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: ProAlpin

Ministrul Mediului spune că a vrut să mute urși din România în alte țări dar nu i-a vrut nimeni

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, luni, la Ploieşti, că demersurile sale de a transfera urşi din România în alte ţări au eşuat, pentru că nicio ţară nu îşi doreşte astfel de animale, informează Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.06.2018 - 18:57

Ministrul Graţiela Gavrilescu a spus, luni, că a trimis adrese către alţi miniştri din Europa pentru a transfera urşi din România, însă nimeni nu a dorit acest lucru.

“Am făcut adrese către toţi miniştrii Mediului, prin ambasadele noastre în ţările respective, astfel încât să putem să identificăm dacă cineva doreşte să ia un astfel de urs, să putem să facem un transfer. Nu a dorit nimeni. Mai mult decât atât, mulţi au spus că de o sută de ani nu mai au această specie”, a declarat ministrul Gavrilescu.

Gavrilescu a mai spus că este importantă protejarea vieţii oamenilor, dar trebuie protejat şi ursul, însă în România numărul de exemplare este mult mai mare decât ar trebui.

“În România se preconizează că sunt (...) peste 6.500 de carnivore mari - urs, pe scris, dar pentru că înmulţirea, din cauza schimbărilor climatice, se face nu o dată la doi ani, ci s-a făcut şi de două ori într-un an se preconizează că specia are cu 2-3 mii mai mult”, a declarat Graţiela Gavrilescu.

Comentarii

loading...