Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Justiţiei se va întâlni cu preşedintele CEDO pe 16 ianuarie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă, marţi seară, pe pagina sa de Facebook, că se va întâlni cu preşedintele CEDO pe 16 ianuarie, întrevederea având ca temă foaia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii pilot privind condiţiile din penitenciare.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 09.01.2018 - 23:48

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, se va întâlni cu președintele CEDO, Guido Raimondi, în data de 16 ianuarie, potrivit unui anunț publicat marți seara pe pagina de Facebook a ministrului. Discuțiilor vor viza hotărârea pilot cu privire la condițiile din penitenciare și măsurile care urmează să fie luate.

Condiţiile din penitenciare – Hotărârea pilot CEDO - Memorandum:

"1. Conducerea Ministerului Justiţiei va avea o întrevedere cu preşedintele CEDO, referitoare la foia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii pilot. Întrevederea se va desfăşura la sediul CEDO, în data de 16 ianuarie 2018, începând cu orele 14.
2. Ulterior, o echipă de experţi de la justiţie – externe - interne – finanţe – probaţiune şi ANP, va avea o întrevedere cu personalul din Grefa CEDO. Întrevederea se va desfăşura la sediul CEDO, şi se va referi la punerea în executare a măsurilor luate", a scris, marţi seară, pe Facebook, Tudorel Toader.

Ulterior, memorandumul va fi supus Guvernului spre aprobare, iar pe 22 ianuarie 2018, documentul va fi transmis la CEDO, potrivit ministrului Justiţiei.

În fiecare an, România este condamnată să plătească sute de mii de euro deţinuţilor pentru condiţiile improprii din penitenciare.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunţat, în aprilie, decizia-pilot privind condiţiile din penitenciarele din România.

Decizia statua că statul român are şase luni la dispoziţie că să prezinte un plan de măsuri care să rezolve suprapopularea şi condiţiile din penitenciare.

Comentarii

loading...