10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialMinistrul Justiţiei se va întâlni cu preşedintele CEDO pe 16 ianuarie

Ministrul Justiţiei se va întâlni cu preşedintele CEDO pe 16 ianuarie

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, se va întâlni cu președintele CEDO, Guido Raimondi, în data de 16 ianuarie, potrivit unui anunț publicat marți seara pe pagina de Facebook a ministrului. Discuțiilor vor viza hotărârea pilot cu privire la condițiile din penitenciare și măsurile care urmează să fie luate.

Condiţiile din penitenciare – Hotărârea pilot CEDO – Memorandum:

“1. Conducerea Ministerului Justiţiei va avea o întrevedere cu preşedintele CEDO, referitoare la foia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii pilot. Întrevederea se va desfăşura la sediul CEDO, în data de 16 ianuarie 2018, începând cu orele 14.
2. Ulterior, o echipă de experţi de la justiţie – externe – interne – finanţe – probaţiune şi ANP, va avea o întrevedere cu personalul din Grefa CEDO. Întrevederea se va desfăşura la sediul CEDO, şi se va referi la punerea în executare a măsurilor luate”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Tudorel Toader.

Ulterior, memorandumul va fi supus Guvernului spre aprobare, iar pe 22 ianuarie 2018, documentul va fi transmis la CEDO, potrivit ministrului Justiţiei.

În fiecare an, România este condamnată să plătească sute de mii de euro deţinuţilor pentru condiţiile improprii din penitenciare.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunţat, în aprilie, decizia-pilot privind condiţiile din penitenciarele din România.

Decizia statua că statul român are şase luni la dispoziţie că să prezinte un plan de măsuri care să rezolve suprapopularea şi condiţiile din penitenciare.

Cele mai citite

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă