Ministrul de Interne promite intervenții mai severe, după actele de violență din ultimele zile

Ministrul Marcel Vela a anunţat că se vor intensifica acţiunile MAI pentru prevenirea şi sancţionarea infracţiunilor, în urma actelor de violență consemnate în ultimele zile.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.06.2020 - 18:31

"Structurile MAI vor depune toate eforturile legale pentru prevenirea şi combaterea faptelor care pun în pericol siguranţa şi chiar viaţa oamenilor", a anunțat, duminică, ministrul Marcel Vela, printr-un comunicat de presă difuzat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Declarația ministrului intervine după o serie de evenimente grave, pe care ministrul nu le-a indicat în mod explicit, dar care sunt deja foarte comentate. Astfel, într-un oraș din județul Vaslui s-a produs o încăierare pe stradă, cu sute de participanți, într-un cartier din Craiova s-au bătut câteva zeci de persoane, iar în județul Mehedinți, un fost pușcăriaș i-a dat foc unei fete de 17 ani, care acum este internată în spital, în stare extrem de gravă.

"Siguranţa tuturor cetăţenilor este prioritară. Chiar dacă, de la începutul acestui an, eforturile efectivelor MAI au fost concentrate pe aplicarea măsurilor impuse de instituirea stării de urgenţă, respectiv a stării de alertă în contextul pandemiei de COVID-19, au rămas în atenţie şi celelalte acţiuni şi activităţi specifice muncii de poliţie", precizează comunicatul transmis, duminică, de Ministerul Afacerilor Interne.

Comentarii