Foto Arhiva

Ministrul Culturii revigorarează industria românească de film

Ministrul Culturii şi Indentităţii Naţionale, George Ivaşcu, a avut, joi, o întâlnire cu o delegaţie a Universal Studios, în cadrul căreia s-a exprimat dorinţa de a crea împreună un cadru guvernamental pentru a revigora industria românească de film.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2018 - 14:41

Aceștia doresc aducerea în ţara noastră a studiourilor de producţie hollywoodiene.

Potrivit unui comunicat al MCIN, transmis AGERPRES, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a subliniat o serie de beneficii economico-culturale ce vor surveni în industria cinematografică românească şi nu numai - turism cultural, infrastructură - în urma unui parteneriat între România şi importantele studiouri cinematografice din Statele Unite ale Americii.

George Ivaşcu a menţionat cât de dificil este pentru tinerii absolvenţi ai facultăţilor de profil din ţara noastră să îşi găsească de lucru în domeniul pentru care se pregătesc.

Reprezentanţii Universal Studios au arătat că o colaborare în acest domeniu ar genera crearea de noi locuri de muncă, atât pentru cei din industria de profil, cât şi pentru cei din domeniile conexe, România putând beneficia astfel de expunere internaţională la nivel înalt în domeniul cinematografiei, mai informează MCIN.

Comentarii