25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialMinistrul Carmen Dan cere demiterea șefului Poliției, Bogdan Despescu, după scandalul de...

Ministrul Carmen Dan cere demiterea șefului Poliției, Bogdan Despescu, după scandalul de pedofilie

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu, în urma scandalului cu agentul acuzat de pedofilie.

Ministrul Carmen Dan a anunţat că a transmis premierului solicitarea de a-l demite pe şeful Poliţiei Române. Cererea este motivată prin explicaţiile lacunare oferite de Despescu privind menţinerea în sistem a poliţistului Stan.

Ministrul de Interne mai cere, în acest context, și demiterea șefului Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Radu Gavriș.

Chestorul Bogdan Despescu fusese numit la conducerea Poliției Române de fostul premier Dacian Cioloș, la propunerea fostului ministru de Interne, Petre Tobă. 

Funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) va fi ocupată, provizoriu, de Cătălin Ioniță – actualul șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul de Interne.

———————————————-

Bărbatul acuzat de pedofilie se numeşte Eugen Stan și este agent de poliție în cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei. La audieri, agentul și-ar fi recunoscut faptele.

El ar fi fost identificat în fotografii de către colegii lui, care l-au denunţat duminică după-amiază.

Eugen Stan lucrează de 10 ani în Poliție, pe un post de șofer, unde a ajuns printr-un transfer de la Jandarmerie.

Anul trecut, Eugen Stan ar fi încercat să violeze o femeie, iar în 2012 ar fi abuzat sexual o fetiţă, tot în Sectorul 6 al Capitalei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă