Carmen Dan

Ministrul Carmen Dan cere demiterea șefului Poliției, Bogdan Despescu, după scandalul de pedofilie

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut demitere șefului Poliției Române, Bogdan Despescu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.01.2018 - 15:27

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu, în urma scandalului cu agentul acuzat de pedofilie.

Ministrul Carmen Dan a anunţat că a transmis premierului solicitarea de a-l demite pe şeful Poliţiei Române. Cererea este motivată prin explicaţiile lacunare oferite de Despescu privind menţinerea în sistem a poliţistului Stan.

Ministrul de Interne mai cere, în acest context, și demiterea șefului Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Radu Gavriș.

Chestorul Bogdan Despescu fusese numit la conducerea Poliției Române de fostul premier Dacian Cioloș, la propunerea fostului ministru de Interne, Petre Tobă. 

Funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) va fi ocupată, provizoriu, de Cătălin Ioniță - actualul șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul de Interne.

----------------------------------------------

Bărbatul acuzat de pedofilie se numeşte Eugen Stan și este agent de poliție în cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei. La audieri, agentul și-ar fi recunoscut faptele.

El ar fi fost identificat în fotografii de către colegii lui, care l-au denunţat duminică după-amiază.

Eugen Stan lucrează de 10 ani în Poliție, pe un post de șofer, unde a ajuns printr-un transfer de la Jandarmerie.

Anul trecut, Eugen Stan ar fi încercat să violeze o femeie, iar în 2012 ar fi abuzat sexual o fetiţă, tot în Sectorul 6 al Capitalei.

Comentarii