12.2 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Ministrul Carmen Dan a decis pensionarea unui sindicalist din Poliție care s-a întâlnit cu Gabriel Oprea

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat, sâmbătă, că acel cadru activ căruia i-a aprobat decizia de pensionare îndeplinea condiţiile de a ieși la pensie încă de acum un an.

”Nu pot să o văd decât într-o notă instituţională, nicidecum politică. Poliţiştii prin statut sunt obligaţi să se ţină departe de orice poziţie politică şi să se ţină departe de situaţii în care participă la întâlniri politice. Liderii de sindicat care au fost prezenţi la acea întâlnire, am aflat şi eu din presă şi am văzut o fotografie, sunt, aşa cum le permite statutul, fie suspendaţi, fie pensionari. A fost o singură excepţie, un cadru care era poliţist activ într-o structură de control importantă la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, cadru pentru care am luat decizia încetării raporturilor de serviciu prin acordarea dreptului de pensionare. Mai fac precizarea că acea persoană îndeplinea condiţiile de pensionare de acum un an de zile şi a i-a fost dat acceptul de a prelungi activitatea cu încă un an. Prin decizia mea, s-a întrerupt”, a declarat, sâmbătă, Carmen Dan.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a anunţat, miercuri, pe Facebook, că a avut o întâlnire informală cu sindicatele din Ministerul Afacerilor Interne, la sediul UNPR. Au fost prezenţi Dumitru Coarnă – preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Florin Vîlnei – preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie “Sed Lex”, Iulian Surugiu – preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor din Poliţie şi Ionel Babuş – preşedintele Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România “Alexandru Ioan Cuza”.

„Liderii sindicali şi-au exprimat aprecierea pentru activitatea preşedintelui fondator al UNPR în fruntea Ministerului Afacerilor Interne, arătând că Gabriel Oprea a fost singurul ministru de interne de după 1989 care a sprijinit concret, prin decizii, ordine de ministru şi prin iniţiative legislative, angajaţii din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”, se arată în comunicatul UNPR, postat pe pagina de Facebook a lui Gabriel Oprea.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă