Foto Arhiva

Ministrul Apărării anunţă că există în Parlament un proiect de modificare a Statutului militarilor

Statutul cadrelor militare va fi modificat în perioada imediat următoare în Parlament, a anunţat joi, la Focşani, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2018 - 14:44

Potrivit acestuia, proiectul de lege a fost deja depus în Parlament, scopul său fiind acela de a "face viaţa militarului cât mai bună".

"Nu facem altceva decât să încercăm să facem viaţa militarului român cât mai bună şi să avem un militar motivat din toate punctele de vedere, pentru că numai în felul acesta putem spune că noi, ca oameni politici, ne-am făcut datoria faţă de cei care merg, la un moment dat, să îndeplinească misiuni, aşa cum a fost cazul militarilor focşăneni", a afirmat Fifor.

El a precizat că "este momentul ca Armata Română să primească tot respectul atât din partea instituţiilor statului, cât şi a cetăţenilor".

"Faptul că suntem în al doilea an în care Guvernul României alocă 2% din PIB pentru Armata Română arată implicarea responsabilă a Guvernului social-democrat în tot ceea ce presupune dotarea, înzestrarea, încadrarea pentru Armata Română. Lucrul acesta va continua. Avem un program pentru zece ani de aici înainte", a adăugat Mihai Fifor.

Declaraţiile au fost făcute la finalul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei "Brave Hearts", desfăşurată la Focşani.

Comentarii