Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Ministerul Sănătăţii: Sistem online pentru aprobarea preţurilor la medicamente

Cei care deţin Autorizaţii de Punere pe Piaţă au posibilitatea să depună online dosarele pentru aprobarea preţurilor la medicamentele de uz uman.

Share

Rl online 0 comentarii

11.05.2018 - 11:04

"Prin intermediul unui sistem informatic, Ministerul Sănătăţii oferă posibilitatea Deţinătorilor de Autorizaţii de Punere pe Piaţă de a depune în sistem online dosarele pentru aprobarea preţurilor la medicamentele de uz uman. Această procedură se realizează prin intermediul Punctului de Contact Unic electronic (PCUe), gestionat de Agenţia pentru Agenda Digitală a României, instituţie publică în subordinea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, disponibil la adresa www.edirect.e-guvernare.ro", informează MS, într-un comunicat transmis vineri de Agerpres.

Conform sursei citate, în acest fel va fi diminuat timpul de aşteptare şi păstrarea ordinii în soluţionarea dosarelor de preţ, precum şi eliminarea posibilităţii producerii de erori umane în analiza dosarelor.

De asemenea, această platformă informatică permite crearea unui istoric centralizat al comunicării dintre Ministerul Sănătăţii şi mediul de afaceri, precizează sursa citată. Mai mult, are prevăzut şi un sistem de notificări privind soluţionarea solicitărilor în termenul legal.

"Avem nevoie de mai multe măsuri de debirocratizare a sistemului de sănătate şi aceasta este una dintre ele. Acest sistem asigură transparenţă şi un acces mai bun al firmelor la serviciile oferite de Ministerul Sănătăţii. Nu în ultimul rând, această platformă permite oricărei persoane interesate posibilitatea de a vedea stadiul în care se află dosarul depus de producător în vederea obţinerii autorizaţiei de punere pe piaţă a unui medicament", afirmă Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, citată în comunicat.

Comentarii

loading...