12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialMinisterul Mediului consideră că Primăria Capitalei este responsabilă pentru lacul Băneasa

Ministerul Mediului consideră că Primăria Capitalei este responsabilă pentru lacul Băneasa

ANAR este o instituție subordonată Ministerului Mediului și Pădurilor, iar comunicatul transmis de ANAR vine ca răspuns la un mesaj difuzat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în care aceasta cerea Ministerului Mediului să intervină pentru stoparea poluării în zona lacului Băneasa.

Inspecția Apelor din cadrul SGA Ilfov – Bucuresti împreună cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu (GNM) – Comisariatul Municipiului București “s-au deplasat la fața locului de unde au confirmat poluarea apei cu produs uleios și irizații discontinue”, precizează un comunicat difuzat la data de 30 mai de Administrația Națională Apele Române (ANAR).

Intervenția celor două instituții de mediu s-a realizat după ce, în dimineata zilei de sâmbătă, 30 mai, dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Ilfov – București “a fost anunțat telefonic, de către dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgența (ISU) Bucuresti – Ilfov privind o posibilă poluare cu produs uleios, pe suprafața lacului de acumulare Băneasa, pe malul stâng”, pe raza Sectorului 1 din București.

În cadrul acestei intervenții, reprezentanții ANAR au recoltat și probe de apă, pentru efectuarea de analize fizico – chimice în laboratorul propriu de calitate a apei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă