Foto: ANAR

Ministerul Mediului consideră că Primăria Capitalei este responsabilă pentru lacul Băneasa

Lacul de acumulare Băneasa se află în administrarea Consiliului General al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București(ALPAB), precizează un comunicat difuzat de Administrația Națională Apele Române (ANAR).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 31.05.2020 - 16:19

ANAR este o instituție subordonată Ministerului Mediului și Pădurilor, iar comunicatul transmis de ANAR vine ca răspuns la un mesaj difuzat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în care aceasta cerea Ministerului Mediului să intervină pentru stoparea poluării în zona lacului Băneasa.

Inspecția Apelor din cadrul SGA Ilfov - Bucuresti împreună cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu (GNM) – Comisariatul Municipiului București "s-au deplasat la fața locului de unde au confirmat poluarea apei cu produs uleios și irizații discontinue", precizează un comunicat difuzat la data de 30 mai de Administrația Națională Apele Române (ANAR).

Intervenția celor două instituții de mediu s-a realizat după ce, în dimineata zilei de sâmbătă, 30 mai, dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Ilfov - București "a fost anunțat telefonic, de către dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgența (ISU) Bucuresti - Ilfov privind o posibilă poluare cu produs uleios, pe suprafața lacului de acumulare Băneasa, pe malul stâng", pe raza Sectorului 1 din București.

În cadrul acestei intervenții, reprezentanții ANAR au recoltat și probe de apă, pentru efectuarea de analize fizico – chimice în laboratorul propriu de calitate a apei.

Comentarii