Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Educaţiei: Au fost constatate nereguli în cazul evaluării unor inspectori

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) afirmă că au fost constatate nereguli în privinţa formatului în care au fost transmise rezultatele evaluărilor, precum şi a punctajelor şi a calificativelor rezultate în cazul evaluării unor inspectori şcolari.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 27.03.2018 - 18:30

Neregulile au fost depistate în urma controlului efectuat de către Corpul de control al ministrului în perioada 20-23 februarie, cu tema "Verificarea respectării metodologiei privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic'', se arată într-un comunicat de presă al MEN.

Potrivit sursei citate, soluţionarea contestaţiilor celor 33 de inspectori şcolari generali şi inspectori generali adjuncţi care au depus cerere în acest sens s-a efectuat în baza metodologiei în vigoare, rezultatele finale fiind transmise prin poştă.

"Pentru celelalte 117 rezultate ale evaluărilor intrate în circuitul civil şi care nu au fost contestate, MEN este în proces de demarare a acţiunii de anulare şi/sau corectare a acestora în instanţă, pe cale legală", se precizează în comunicat.

În acelaşi timp, ministerul susţine că a iniţiat procesul de actualizare a metodologiei ce reglementează evaluarea inspectorilor şcolari generali, inspectorilor generali adjuncţi şi a directorilor caselor corpului didactic, noua metodologie urmând a fi aprobată prin ordin de ministru, care se va aplica numai pentru următoarele evaluări.

"În continuare, se efectuează cercetări amănunţite asupra faptelor care au condus la cele mai sus-menţionate, urmând să se acţioneze în consecinţă", precizează reprezentanţii MEN.

Inspectorii generali, inspectorii generali adjuncţi şi directorii caselor corpului didactic sunt evaluaţi anual conform prevederilor Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011. În temeiul acestor evaluări privind activitatea managerială se acordă calificative pe baza cărora se decide menţinerea, monitorizarea sau încetarea contractului de management, informează AGERPRES.

Comentarii

loading...