27.8 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSocialMinisterul de Interne, mobilizare maximă pentru ziua Alegerilor Locale

Ministerul de Interne, mobilizare maximă pentru ziua Alegerilor Locale

Orice sesizare va fi tratată cu celeritate și seriozitate, iar efectivele MAI vor manifesta toleranță zero în cazurile de încălcare a legii indiferent de opțiunile politice ale persoanelor implicate.

Din dispoziția conducerii MAI, începând de astăzi și până luni, echipe de ofițeri cu experiență din cadrul Aparatului Central al MAI și din cadrul IGPR, IGJR și IGPF se vor afla în teritoriu pentru a monitoriza activitatea structurilor teritoriale și pentru a acorda sprijin și îndrumare acestora.

De asemenea, echipe mixte de verificare, formate din reprezentanți ai Corpului de Control al Ministrului, respectiv personal desemnat din cadrul structurilor de control ale IGPR, IGJR și IGPF sunt pregătite să verifice cu celeritate sesizările cu privire la activitatea personalul MAI, inclusiv din cadrul instituțiilor prefectului.

O altă măsură dispusă pentru desfășurarea în condiții de legalitatea a votului privește eliberarea cărților de identitate.

Astfel, pentru soluționarea cu operativitate a cererilor privind eliberarea cărților de identitate, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI a recomandat serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor să asigure program cu publicul sâmbătă între orele 08.00 și 16.00 și duminică între orele 07.00 și 21.00.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă