7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialMinisterul de Interne, mobilizare maximă pentru ziua Alegerilor Locale

Ministerul de Interne, mobilizare maximă pentru ziua Alegerilor Locale

Orice sesizare va fi tratată cu celeritate și seriozitate, iar efectivele MAI vor manifesta toleranță zero în cazurile de încălcare a legii indiferent de opțiunile politice ale persoanelor implicate.

Din dispoziția conducerii MAI, începând de astăzi și până luni, echipe de ofițeri cu experiență din cadrul Aparatului Central al MAI și din cadrul IGPR, IGJR și IGPF se vor afla în teritoriu pentru a monitoriza activitatea structurilor teritoriale și pentru a acorda sprijin și îndrumare acestora.

De asemenea, echipe mixte de verificare, formate din reprezentanți ai Corpului de Control al Ministrului, respectiv personal desemnat din cadrul structurilor de control ale IGPR, IGJR și IGPF sunt pregătite să verifice cu celeritate sesizările cu privire la activitatea personalul MAI, inclusiv din cadrul instituțiilor prefectului.

O altă măsură dispusă pentru desfășurarea în condiții de legalitatea a votului privește eliberarea cărților de identitate.

Astfel, pentru soluționarea cu operativitate a cererilor privind eliberarea cărților de identitate, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI a recomandat serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor să asigure program cu publicul sâmbătă între orele 08.00 și 16.00 și duminică între orele 07.00 și 21.00.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă