Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Mihai Fifor

Mihai Fifor: Militarii vor purta obligatoriu ținuta de oraș

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a modificat ordinul care le permitea militarilor să vină şi să plece în civil la unităţile militare.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.02.2018 - 20:27

Modificarea semnată de ministrul Apărării, operată în această lună, le impune militarilor din MApN să poarte ținuta militară de oraș, în locul ținutei civile, pe drumul dintre domiciliu și serviciu.

Ordinul ministrului Fifor modifică articolului 211 din regulamentul RG1, care reglementează purtarea uniformei militare.

Ministrul Apărării a făcut aceste precizări la o emisiune difuzată de Radio România Actualităţi.

"Acum trei zile, sunt exact trei zile, de când am semnat ordinul prin care am modificat Articolul 211 din acest ordin care se referea la portul ţinutei militare de la domiciliu până la locul desfăşurării activităţii. Obligatoriu; obligatoriu ţinuta de oraş, da. Vreau să vă spun că a provocat o oarecare rumoare şi mă aştept să provoace şi mai multă din momentul în care va fi pus în aplicare, pentru că eu spun aşa - şi o să o repet, cu riscul de a-mi atrage antipatii: în momentul în care ai decis să îmbrăţişezi cariera militară, ţi-ai asumat printre altele şi această haină militară care te onorează.

Să vedeţi noua ţinută pe care o pregătim în momentul de faţa cu domnul general Ciucă, deosebită, o să placă foarte mult. Dar dincolo de asta, reprezintă până la urmă un simbol. Militarul român nu cred că are de ce să se jeneze purtântânu-şi ţinuta militară pe care a îmbrăcat-o în momentul în care a depus un jurământ faţă de ţară. Nu pleci ca..., pleci în tură şi-ţi duci salopeta în plasă şi te îmbraci la locul de muncă."

Astfel se revine la purtarea obligatorie a uniformei de către militari spre şi de la unităţile  unde îşi desfăşoară activitatea. Regulamentul de ordine interiorară (RG1) a fost modificat după 2007, permiţându-le militarilor să se schimbe şi să poarte ţinută civilă spre şi de la unităţile lor militare.

Comentarii

loading...