Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Migranți din Irak și Iran, ascunși în mașini, opriți în vama Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră români şi bulgari au desfăşurat o amplă acţiune de combatere a migraţiei ilegale.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 06.03.2018 - 11:17

În acest context, polițiștii au descoperit, ascunși în mai multe microbuze ce veneau din Turcia și erau conduse de cetățeni din Republica Moldova, treisprezece cetățeni irakieni şi iranieni, care încercau să intre ilegal în România.

Astfel, în data de 5 martie, la punctul de trecere a frontierei Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa, echipe de control formate din polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere al Gărzii de Coastă şi din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, împreună cu polițiști de frontieră bulgari, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale.

Polițiștii au verificat în amănunt mai multe mijloace de transport, înmatriculate în Republica Moldova, conduse de cetățeni moldoveni, care efectuau curse regulate pe ruta Turcia – Grecia – Bulgaria – România - Republica Moldova.

În urma controlului amănunțit, în interiorul a cinci autovehicule, au fost descoperite, ascunse sub banchete și în compartimentele pentru marfă, treisprezece persoane.

„În cadrul primelor cercetări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak și Iran, șapte bărbați, cinci femei și un minor, fără documente de identitate asupra lor, care au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din Vestul Europei.”, a precizat Maria Cîrstea, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

În baza acordului româno – bulgar, cazul a fost preluat de către autorităţile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale.

Comentarii

loading...