31 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăSocialMeteoPloi și vânt puternic, în toată țara, până sâmbătă. Vremea se răcește....

Ploi și vânt puternic, în toată țara, până sâmbătă. Vremea se răcește. HARTA

Meteorologii anunţă că, până sâmbătă seară, vor fi ploi şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, iar de sâmbătă vremea se va răci.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică valabilă de astăzi până sâmbătă la ora 21:00.

“În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, astăzi (31 martie) în vestul şi sud-estul teritoriului, apoi şi în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 80 km/h. Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil şi vijelii”, a precizează ANM.

Potrivit meteorologilor, începând de sâmbătă, vremea se va răci treptat. Din dimineaţa zilei de duminică, în jumătatea de nord a teritoriului vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar la munte va ninge.

Totodată, a fost emisă o atenţionare Cod galben privind cantităţi de apă însemnate şi intensificări ale vântului, valabilă de joi de la ora 18.00 până sâmbătă, la ora 21:00.

“În intervalul menţionat, în jumătatea de vest a Carpaţilor Meridionali, precum şi în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali va ploua însemnat cantitativ şi se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat şi Maramureş cantităţile de apă vor depăşi 30 – 40 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea şi în estul Munteniei, cu rafale de 55…65 km/h şi izolat peste 70…75 km/h”, mai arat[ ANM.

Va fi Cod galben de ploi în judeţele Alba, Argeş, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Sibiu, Timiş şi Vâlcea. Cod galben de vânt va fi în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Tulcea.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldă, dar va deveni instabilă din după-amiaza zilei de vineri, când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Trecător, ploi slabe, vor fi şi pe parcursul zilei de joi. Temperaturile maxime se vor situa între 20 şi 25 de grade, iar cele minime între 9 şi 11 grade.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Răzvan Giucă, vicepreședinte ACROPO la Marea Neagră, prins drogat la volan

Răzvan Giucă, vicepreședintele Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), ar fi condus sub influența drogurilor. Răzvan Giucă ar fi...

Jaloanele din PNRR, lăsate iar pe ultima sută de metri. Nu au fost îndeplinite nici un sfert

Modernizarea țării prin absorboția banilor din PNRR înseamnă ca Guvernul să atingă jaloanele potrivit calendarului stabilit. Următorul termen este 30 iunie, iar până acum...
00:00:42

VIDEO: NATO „se blindează”. Crește forța de reacție rapidă – De la 40.000 de militari, la peste 300.000

NATO va crește masiv numărul forțelor sale aflate în stare de pregătire ridicată la peste 300.000, a declarat luni, 27 iunie, secretarul general Jens...
Ultima oră
Pe aceeași temă