25.2 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeSocialMeteoAvertizări de viituri și inundații, pentru mai multe județe

Avertizări de viituri și inundații, pentru mai multe județe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează cinci bazine hidrografice, respectiv un Cod galben de inundaţii, valabil pe râuri din 15 judeţe.

Astfel, în intervalul 9 iunie, ora 15:00 – 10 iunie, ora 12:00, va fi valabil Codul portocaliu pentru râuri din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Someş (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Lăpuş (judeţul Maramureş), Crasna (judeţele: Sălaj şi Satu Mare) şi Bega (judeţul Timiş).

Totodată, începând de vineri, de la ora 12:00 până sâmbătă, ora 00:00, va fi în vigoare un Cod galben de inundaţii pentru anumite sectoare de râuri din judeţele: Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj, Arad, Harghita, Mureş, Alba, Sibiu, Braşov, Timiş, Caraş-Severin şi Suceava.

În acest context, hidrologii precizează că, pe durata celor două avertizări, se pot depăşi Cotele de apărare, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

De asemenea, există riscul producerii de viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi de niveluri. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

ANI: Fost șef al DGA, avere nejustificată de peste un milion de lei

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de circa 1.150.000 lei între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu...

Rusia – Ucraina, ziua 681: Kievyl anunță propria anchetă, după ce Moscova a arătat că șeful flotei sale la Marea Neagră nu a murit

Armata ucraineană a anunţat că îşi va revizui propriul raport despre presupusa moarte a comandantului flotei ruse la Marea Neagră,Viktor Sokolov, după imaginile cu...

Anca Alexandrescu, dezvăluiri despre miza perchezițiilor DNA la AMPOIM. De ce tremură oamenii lui Grindeanu

„În primul rând aș vrea să punctez urmatorul lucru: Se pare ca atunci cand este vorba de anumite personaje implicate in aceste perchezitii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies