Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mesaj emoționant al unui preot, pentru Ziua Națională

Preotul Romeo Ene din Buzău a lansat un apel către oameni să arboreze drapelul naţional la ”case, balcoane, ferestre”.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 29.11.2018 - 12:52

“Dragi buzoieni, ca slujitor în cetate, iubitor de ţară ca mulţi dintre dumneavoastră, cu prilejul anului Centenar, până şi după data de 1 Decembrie, vă rog să arboraţi Drapelul Naţional al României la case, balcoane, ferestre! Vă rog să vă procuraţi un drapel corespunzător (124 cm lungime cu 110 cm lăţime), de bună calitate (fiecare bucată de pânză să fie cusută, nu culori imprimate pe nylon), având culori intense (albastru-cobalt, galben-ocru, roşu-vermilion), cu albastru lângă lance”, scrie pe Facebook preotul Romeo Ene.

Drapelul este simbol naţional şi trebuie păstrat cu cinste de către fiecare cetăţean, consideră preotul, care adaugă: “Nu-l incendiaţi, nu-l lăsaţi să cadă pe pământ, nu-l călcaţi în picioare, nu-l mâzgăliţi! Sub el au luptat ostaşi care au trecut în nemurire ca bravi eroi”.

Romeo Ene spune că drapelul poate fi folosit de 1 decembrie, 24 ianuarie (Ziua Unirii de la 1859), 9 mai (Ziua proclamării independenţei), 26 iunie (Ziua drapelului), 29 iulie (Ziua Imnului de Stat), iar dacă se va deteriora din cauza vremii, oamenii sunt sfătuiţi să nu-l arunce şi să păstreze steagul, lăsându-l moştenire. “Nu, nu înseamnă că sunteţi mai patrioţi dacă aveţi drapel. A fi patriot înseamnă a-ţi cunoaste istoria, a respecta legile ţării, a fi un cetăţean iubitor de semeni, a-ţi face datoria la locul de muncă şi multe altele pe care sunt convins că le cunoaşteţi. Arborarea drapelului este un semn de bucurie pe care o manifestaţi în semn de recunoştinţă faţă de istoria acestei ţări”, mai scrie preotul buzoian.

Oamenii au reacţionat imediat. Un tânăr scrie: “L-am schimbat de acum trei săptămâni acasă. Pe 1 Decembrie o să-l port în trafic, în Franţa, Belgia, Olanda sau Germania”.

O femeie spune că va merge să cumpere un drapel, scrie Mediafax.

“Ce frumos...o să trec să cumpăr, toţi suntem români şi trebuie să ne bucurăm de această sărbătoare, întotdeauna mă surprindeţi cu aceste idei minunate”, scrie un alt utilizator Facebook.

 

Comentarii

loading...