27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăSocialEvenimentMercedes extrem de rar din 1955, vândut cu 135 milioane de euro....

Mercedes extrem de rar din 1955, vândut cu 135 milioane de euro. A devenit cea mai scumpă mașină din lume

Un Mercedes extrem de rar a devenit cea mai scumpă mașină din lume. A fost vândut cu prețul record de 135 milioane de euro.

Mercedes Coupé 300 SLR Uhlenhaut din 1955 – unul dintre cele doar două prototipuri construite – a fost vândut pe 5 mai în cadrul unei licitații confidențiale la muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart, Germania, în cooperare între filiala Sotheby’s pentru mașini de lux și producătorul auto german.

Cu 135 de milioane de euro, prețul de vânzare este aproape triplu față de recordul anterior. În urmă cu patru ani, un Ferrari 250 GTO din 1962 a fost vândut la licitație de RM Sotheby’s pentru 45 de milioane de euro.

Automobilul, care a fost deținut de Mercedes-Benz, a fost vândut unui colecționar privat, iar veniturile obținute din vânzare vor fi folosite pentru a lansa un fond care oferă burse pentru ca tinerii să învețe și să cerceteze știința mediului și decarbonizarea. Dioxidul de carbon, gaz cu efect de seră, eliberat prin arderea combustibililor fosili, este în mare parte de vină pentru schimbările climatice.

Cumpărătorul a fost de acord să prezinte publicului vehiculul său în cadrul unor evenimente excepționale, în timp ce celălalt model va rămâne în proprietatea Mercedes-Benz, care va continua să îl expună în muzeul său din Stuttgart.

Potrivit RM Sotheby’s și presei auto, 300 SLR, recunoscut prin linia sa neobișnuită și portierele sale fluture, a fost creat de inginerul Rudolf Uhlenhaut, pe baza unei mașini de curse, W196 R Grand Prix, care a câștigat două campionate mondiale de Formula 1 în 1954 și 1955 cu pilotul italian Juan Manuel Fangio.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Datorii de peste 100 milioane de euro la Agenția Spațială Europeană. Ministerul Cercetării promite că le va achita anul acesta

România dorește să plătească datoriile restante către Agenţia Spaţială Europeană (ESA) până la finalul acestui an, potrivit Ministerului Cercetării. Astfel, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării...

Bali lansează o viză de nomad digital care îți permite să rămâi acolo timp de 5 ani

Indonezia speră să atragă mai mulți angajați care pot să lucreze remote (n.r. de la distanță) în țară cu o nouă viză pentru nomazi digitali. Viza...

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă