Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Medicii de la Pitești ar da consultații în parcare. Avocatul Poporului face anchetă

Avocatul Poporului a anunţat, miercuri, că s-a sesizat din oficiu şi a deschis o anchetă cu privire la unele informaţii apărute în presă conform cărora medicii de la Serviciul de Expertiză Medicală Piteşti ar da consultaţii în parcare, informează Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

21.02.2018 - 13:13

Sesizarea din oficiu şi ancheta se referă la posibila încălcare a articolului 50 din Constituţia României, privitor la protecţia persoanelor cu handicap.

Reacția Avocatului Poporului intervine după ce cotidianul local "Argeşul" a publicat articolul intitulat "La serviciul de Expertiză Medicală Piteşti - medicii dau consultaţii în parcarea blocului", în care se arată că "Serviciul de expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Argeş este înghesuit într-un imobil care are şi destinaţie locativă. Mai exact, se află la etaj. (...) Pentru a obţine o pensie de invaliditate, bolnavul trebuie să obţină un aviz eliberat de Serviciul de Expertiză Medicală. Cum la oficiul cu pricina nu există o rampă specială pentru fotoliul rulant, persoana invalidă se confruntă cu o mare problemă. (...) Expertizarea medicală se face în maşina unde se află beneficiarul, adică în parcarea blocului. (...) Holul de aşteptare unde nu există niciun un ochi de geam - este incredibil de îngust. (...) Vasul de veceu nu are capac, la chiuvetă nu curge apa fiindcă robinetul este defect, clanţa la uşă are şi ea nevoie de reparaţii (...)'".

Conform comunicatului Avocatului Poporului, Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevede că unul din drepturile persoanelor cu dizabilităţi este acela de a avea acces neîngrădit la instituţiile publice ale statului.

"Clădirea în care îşi are sediul această comisie nu are rampă de acces, grupul sanitar este neadaptat, deşi clădirea este cu etaj. Situaţii similare pot fi întâlnite şi în alte clădiri care aparţin instituţiilor publice din municipiul Piteşti şi judeţul Argeş, potrivit informaţiilor din mass-media", se mai menţionează în comunicatul Avocatului Poporului.

Comentarii

loading...