Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Medicii de familie nu renunță la protest

Reprezentanţii medicilor de familie acuză CNAS de iresponsabilitate faţă de sănătatea populaţiei şi îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să intervină pentru rezolvarea conflictului.

Elena Marinescu 0 comentarii

08.01.2018 - 19:10

Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie nu renunţă la protest. Pe de altă parte, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că cei mai mulți dintre medicii de familie au semnat actele adiţionale de prelungire a contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate.

Medicii protestatari spun că revendicările principale nu au fost onorate, fiind ignoraţi de autorităţi, care au încercat să-i îngenuncheze. În plus, aceştia reclamă şi faptul că se fac presiuni inimaginabile asupra lor, fiindu-le refuzată semnarea prelungirii contractelor. “În aceste condiții, casele de asigurări de sănătate județene nu îşi vor onora obligațiile de a asigura servicii medicale -pentru cetățenii asigurați, mai mult, prin iniţierea unei proceduri de începere a unei noi perioade de contractare cu furnizorii, CNAS cere caselor de asigurări locale să prelungească nejustificat perioada în care asiguraţii, pacienții noștri, vor fi excluşi de la drepturile lor! CNAS se contrazice astfel singură şi deviază grav de la activitatea ei de bază prevăzută în lege”, se arată într-un comunicat de presă remis de SNMF și FNPMF.

Medicii de familie spun că este o situaţie fără precedent şi apreciază că această abordare agresivă şi abuzivă este doar o formă organizată de pedepsire a lor şi o încercare a Casei de Asigurări să îi transforme în exemple negative pe cei care reclamă nedreptăți și cer remedieri pentru pacienții lor. Aceştia i-au adresat o scrisoare deschisă şi preşedintelui Klaus Iohannis, cerându-i să intervină pentru rezolvarea acestui conflict care afectează aproximativ 4,5 milioane de asiguraţi români.

Deschiși la dialog

SNMF și FNPMF solicită fiecărui preşedinte-director general al caselor de asigurări de sănătate judeţene să acţioneze cu maximă responsabilitate şi doar în interesul asiguraţilor din judeţul lor, respectând în același timp contractul pe care îl au cu furnizorii de servicii medicale. Medicii de familie au dat măsura responsabilităţii lor profesionale consultând pacienții pe toată durata protestului. “Dacă în anumite județe casele de asigurări răspund la instigările CNAS şi îşi privează din acest moment asiguraţii de asistenţa medicală primară, noi apreciem că responsabilitatea le revine în totalitate! Suntem în continuare deschişi la reluarea dialogului prin asociaţiile și patronatele noastre locale şi prin reprezentanţii noştri la nivel naţional cu toţi cei care afirmă că sunt interesați cu adevărat de situaţia medicilor de familie şi a pacienţilor lor”, susţin cele două organizaţii profesionale ale medicilor. 

 

Comentarii

loading...