Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Maşinile surprinse cu ITP expirată vor fi blocate, iar plăcuțele de înmatriculare vor fi confiscate

Șoferii care sunt găsiți în trafic la volanul unor mașini cu ITP expirat vor fi amendaţi, plăcuţele de înmatriculare vor fi confiscate, iar maşinile respective nu vor mai putea fi deplasate decât împinse sau pe platforme.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.04.2018 - 07:32

Aceste sancțiuni vor fi aplicate de la data de 20 mai 2018, anunță, joi, un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

„Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică ( ITP) expirată, poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie, aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR deci, mult mai complicat”, se arată într-o precizare a reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne pe pagina de Facebook.

De asemenea, aceleaşi măsuri se vor lua şi dacă maşina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

„Începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică. Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului”, se mai arată în precizarea MAI.

Pe site-ul DRPCIV se poate verifica, în timp real, dacă înmatricularea autoturismului este suspendată sau este validă.

Comentarii

loading...