Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mărirea pensiilor cu 40 la sută poate determina creșterea prețurilor, avertizează premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că pensiile se vor mări "în mod realist", cu "o creştere care să ducă la îmbunătăţirea nivelului de viaţă", nu la o explozie a prețurilor.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

02.06.2020 - 19:48

"Vom creşte pensiile, cu siguranţă, dar vom creşte realist, pe baza realităţilor economice şi având garanţia sustenabilităţii pe termen lung a plăţii pensiilor. Nu poţi să-ţi baţi joc”, a spus, luni seară, premierul Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a precizat că mărirea pensiilor de la data de 1 septembrie 2020 va duce la creșterea cheltuielilor din bugetul de pensii în anul 2021 cu circa 52 de miliarde de lei, adică echivalentul a 10 miliarde de euro, iar impactul pe anul 2022 este estimat la 83 sau 84 de miliarde de lei.

“Cresc cheltuielile bugetului de pensii şi implicit ale bugetului de taxe. Ce nu ai venituri la bugetul de pensii, trebuie să subvenţionezi din bugetul de stat”, a explicat premierul Ludovic Orban.

Comentarii

loading...