Foto Arhiva

Marilen Pirtea: Academicianul Ioan Aurel Pop, "o şansă" pentru Academia Română

Rectorul Universităţii de Vest Timişoara (UVT), Marilen Pirtea, consideră că alegerea academicianului Ioan Aurel Pop în funcţia de preşedinte al Academiei Române reprezintă "o şansă" pentru prestigioasa instituţie ştiinţifică.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.04.2018 - 12:03

"Alegerea colegului nostru Ioan Aurel Pop în funcţia de preşedinte al Academiei Române reprezintă un lucru remarcabil pentru universităţile româneşti şi o şansă pentru Academia Română. Am discutat de multe ori cu domnia sa, am colaborat pe unele iniţiative. Domnul Pop are o viziune foarte clară şi pragmatică privitoare nu doar la universităţi sau la ştiinţă, ci şi la potenţialul României. Îmi place să cred că între motivele alegerii a contat şi vizibilitatea Universităţii Babeş-Bolyai şi a Consorţiului Universitaria", afirmă Marilen Pirtea, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Agerpres.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, al cărei rector este academicianul Ioan Aurel Pop, face parte din Consorţiului Universitaria, din care mai fac parte Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Conducerile celor cinci universităţi au un calendar de întâlniri periodice, prin care de multe ori au adus în atenţia Ministerului Educaţiei şi a Parlamentului atât probleme, cât şi soluţii pentru învăţământul superior românesc.

"Universitatea de Vest din Timişoara îşi manifestă deplina încredere că noua poziţie publică a domnului Pop va imprima o nouă dinamică Academiei Române, inclusiv prin colaborări cu universităţile care au dovedit că pot coagula poli de excelenţă în cercetare şi predare", subliniază rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Ioan Aurel Pop a fost ales, joi, de Adunarea Generală a Academiei Române, preşedinte al acestui for. Mandatul de preşedinte al Academiei Române are o durată de patru ani, iar un membru titular poate deţine această funcţie de două ori. Preşedintele îşi va prelua prerogativele după 15 zile de la data alegerilor.

Comentarii