9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Marile firme nu au înțeles că trebuie să decaleze programul de lucru, avertizează ministrul Muncii

Marii angajatori par a nu fi înțeles obligația de a decala programul de lucru pentru angajați, ca una dintre măsurile de contracarare a pandemiei, avertizează ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a făcut această declarație marţi, după o vizită de lucru efectuată în orașul Sfântu Gheorghe.

„Verificările făcute la cei doi angajatori nu atinseseră exact punctul cel mai important pe care premierul l-a cerut Inspecţiei Muncii în aceste săptămâni şi anume să se discute cu angajatorii de o manieră civilizată, fară abuzuri, fără exces cu privire la decalarea programului de intrare la serviciu şi ieşire din tură de la serviciu. Exact acest lucru nu se discutase. Acolo unde se duseseră să verifice verificau contractele de muncă, ceea ce este foarte bine, ţine de atribuţiile dumnealor, dar nu se întâmplă exact ceea ce reprezintă una dintre cele mai presante nevoi în acest moment şi anume să conştientizăm angajatorii că trebuie să ia măsuri de organizare la intrarea la program şi la ieşire, astfel încât să se evite aglomeraţia la nivelul angajaţilor”, a explicat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă