10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialMarea Adunare Centenară de la Chişinău îi așteaptă cu brațele deschise pe...

Marea Adunare Centenară de la Chişinău îi așteaptă cu brațele deschise pe toți românii

La eveniment fiind invitaţi toţi românii de pretutindeni pentru a le cere autorităţilor de pe ambele maluri ale Prutului reîntregirea neamului românesc, informează portalul InfoPrut, citat de Agerpres.

‘E important să ne facem văzuţi, auziţi şi înţeleşi! A venit rândul nostru să facem dreptate şi să înfăptuim Unirea! Pregătim o Declaraţie a Marii Adunări Centenare, căreia i se va da citire la 25 martie în faţa a sute de mii de oameni. Indiferent ce ar zice mancurţii şi trădătorii de patrie, Unirea va avea loc, pentru că fraţii trebuie să fie împreună. Astăzi am participat la o şedinţă la primărie, iar socialiştii, în maniera lor obişnuită, au încercat să zădărnicească manifestaţia. Le spunem clar – la 25 martie vom cere Unire, iar reîntregirea neamului e tot mai aproape’, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei ‘UNIREA – ODIP’, într-o conferinţă de presă susţinută la Chişinău de către organizatori.

‘Cu siguranţă, la 25 martie va avea loc cea mai mare manifestaţie unionistă din istoria Republicii Moldova’, a declarat, la rândul său, Ion Leaşcenco, preşedintele Blocului Unităţii Naţionale, care a precizat că evenimentul este programat să înceapă la ora 12:00 în centrul Chişinăului.

La acest eveniment sunt aşteptaţi să participe primarii şi consilierii din cele peste 100 de localităţi care au semnat declaraţiile simbolice de Unire cu România şi toţi cei care susţin ideea revenirii Basarabiei la Patria-mamă, conform Radio Chişinău.

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, a declarat că pe 25 martie trebuie să fie vizibil pentru întreaga lume că de o parte şi de alta a Prutului se doreşte Unirea. ‘Vom veni şi noi din România la Marea Adunare Centenară. Vedem că voci antinaţionale au indus ideea că <>. Vom fi solidari cu tot ceea ce se organizează în Republica Moldova şi toţi trebuie să ştie că Unirea o doresc cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului. Vor participa observatori internaţionali, care vor monitoriza manifestaţia. Totodată, am trimis invitaţii ambasadelor de la Chişinău şi Bucureşti pentru a asista la întrunire’, a declarat George Simion, citat de InfoPrut.

Au adresat un îndemn de a participa la Marea Adunare Centenară şi doi reprezentaţi ai autorităţilor publice locale.

‘Foarte multe localităţi au realizat că Unirea este unica soluţie şi semnează Declaraţii de Unire. Consider că fiecare zi de întârziere a Unirii este o lovitură dată cetăţeanului Republicii Moldova; acesta aşteaptă un trai mai bun. Trebuie să ne mobilizăm şi să demonstrăm lumii întregi că vrem Unire’, a declarat Gheorghe Răileanu, primarul oraşului Cimişlia.

‘Îi îndemn pe toţi primarii să se mobilizeze şi să îndemne locuitorii să vină la cea mai mare manifestaţie unionistă! Toţi cei care simt româneşte au obligaţia morală să dea dovadă că suntem uniţi şi puternici’, a declarat Petru Frunze, primarul satului Puhoi, raionul Ialoveni.

Marea Adunare Centenară este organizată de Alianţa pentru Centenar, structură care înglobează asociaţiile unioniste de pe cele două maluri ale Prutului şi din diaspora.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă