9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialMaramureş: Vicepremierul Stănescu a semnat contracte de reabilitare a două tronsoane de...

Maramureş: Vicepremierul Stănescu a semnat contracte de reabilitare a două tronsoane de drum

În acest context, Paul Stănescu a precizat că, pe PNDL, banii nu au fost alocaţi pe criterii politice de niciun guvern.

“PNDL este un program care funcţionează foarte bine. E vorba de o sumă alocată de la bugetul de stat, de angajamente, e vorba de 10 miliarde de euro, în prima parte au fost alocaţi 16 miliarde de lei, iar în partea a doua sunt 33 miliarde de lei. O sumă foarte importantă(…) Judeţului Maramureş i-a fost repartizată o sumă foarte importantă, în partea a doua a PNDL sunt 715 milioane de lei (…) Banii n-au fost alocaţi politic de niciun guvern, ci au fost criterii clare, iar criteriile au constat în capacitatea financiară a fiecărui judeţ, numărul de UAT-uri, populaţia şi suprafaţa judeţului. Aşa că, din punctul nostru de vedere, banii au fost alocaţi pe criterii normale”, a spus Paul Stănescu.

Acesta i-a încurajat pe consilierii judeţeni, dar şi pe primarii prezenţi la întâlnire să apeleze la MDRAP pentru orice problemă care ţine de resortul ministerului cât şi la problemele care pot apărea pe parcursul derulării unor proiecte aflate în finanţare sau la start.

În context, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a menţionat în timpul discursului său că toate lucrările de finanţare pentru refacerea infrastructurii rutiere sunt foarte importante.

“Sunt lucrări extrem de importante pentru judeţul Maramureş, vorbim despre contractele de finanţare din PNDL, etapa a doua, reabilitarea DJ 186 pe Valea Izei şi reabilitarea DJ 187 pe Valea Ruscovei. Sunt deziderate vechi ale Maramureşului de a avea finanţări suficiente, astfel încât drumurile judeţene să ajungă la stadiul pe care ni-l dorim cu toţii (…) Dezvoltarea infrastructurii rutiere reprezintă o prioritate a tuturor grupurilor partidelor politice din CJ şi e important că măcar pe acest subiect există o susţinere reciprocă în opinii. Sigur, nu sunt singurele proiecte de finanţare pe care le avem. anul trecut, am semnat contractul de finanţare prin POR, Drumul Nordului, 78 km, proiect cu o finanţare de 50 milioane de euro, apoi avem contractul de finanţare prin PNDL, fiind primul drum judeţean reabilitat în zona Lăpuşului din oraşul Târgu Lăpuş până la limita cu judeţul Sălaj, iar al doilea contract prevede reparaţia drumului judeţean din localitatea Şomcuta Mare până în limita cu localitatea Ulmeni, unde se află în construcţie un nou pod rutier peste râul Someş”, a spus Gabriel Zetea.

Acesta a subliniat că toate documentaţiile pentru cele două proiecte sunt terminate, urmând ca în luna mai să fie urcate pe SEAP.

“Ne dorim să selectăm cât mai repede constructorii serioşi, care să vină şi să execute aceste lucrări, iar cel mai târziu până-n anul 2020 să fie executate”, a spus Gabriel Zetea.

Preşedintele CJ Maramureş a menţionat că majoritatea lucrărilor de refacerea infrastructurii ar trebuie realizate într-un singur mandat administrativ.

“Este important să înţelegem că nu putem să mergem pe ideea că într-un mandat trebuie să gândim proiecte, iar într-un alt mandat să facem licitaţiile, iar la următorul mandat să facem lucrările. Eu cred că se poate ca într-un singur mandat să depunem documentaţiile, să facem lucrările, să găsim constructori serioşi, să muncim, iar dacă toate lucrurile se leagă, să putem să şi predăm în cadrul aceluiaşi mandat obiective finalizate pentru că doar aşa putem să recâştigăm încrederea pierdută ca oameni politici. Cred că doar prin realizarea acestor proiecte putem să dovedim că suntem în folosul comunităţii”, a spus Gabriel Zetea.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă