15.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Maramureş, împușcături în plină stradă într-o urmărire a unor traficanți de țăgări

„Pentru oprirea contrabandiştilor de ţigări, care au lovit intenţionat autovehiculul instituţiei şi care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase şapte focuri de avertisment. (…) Echipajul mobil al poliţiei de frontieră a identificat în trafic, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, suspect că transportă ţigări de provenienţă ucraineană”, menţionează comunicatul.

Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor şi după o urmărire de aproximativ 2 km, timp în care şoferul a schimbat banda de mers, acroşând intenţionat autospeciala poliţiei de frontieră, a oprit în afara părţii carosabile. În acel moment, din maşină au ieşit două persoane care au încercat să fugă. Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce şi pentru că bărbaţii nu s-au supus, au fost trase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, potrivit sursei citate.

În urma acţiunii, a fost reţinut un bărbat de 27 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. Tânărul reţinut a acuzat dureri abdominale şi a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei pentru consult de specialitate, fără a necesita internare.

În urma primelor verificări efectuate, în maşină au fost descoperite două colete cu ţigări, care conţineau cantitatea de 1.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.600 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi distrugere. Totodată, autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, potrivit AGERPRES.

Ultima oră
Pe aceeași temă