Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Criză de militari. Armata vrea să angajeze peste 800 de ofițeri și de subofițeri

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, luni, că începe o nouă campanie de recrutare pentru candidații civili care vor să devină ofițeri sau subofițeri în Armata Română.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2019 - 18:14

Conform anunțului publicat de Ministerul Apărării Naționale (MApN), ieri au început recrutările pentru formarea ofițerilor și subofițerilor în activitate pe așa-numita „filieră indirectă“. În anul școlar 2019-2020, MApN scoate la concurs 109 locuri pentru formarea ofițerilor și 681 de locuri pentru pregătirea subofițerilor.

Pentru ofițeri, locurile scoase la concurs sunt în următoarele specialități militare: Educație fizică, Finanțe – contabilitate, Justiție militară, Construcții, Psihologie, Intendență, Medicină generală, Inginer de sisteme și echipamente informatice.

Subofițerii recrutați pe filiera indirectă vor fi pregătiți în domenii printre care se numără Sanitar, Muzici militare, Construcții, Auto și mecanic conductor TAB, Comandant și mecanic conductor tancuri, Geniu, Infanterie, Cercetare, Rachete și artilerie antiaeriană, Comunicații, Informații militare, Poliție militară, Forțe speciale.

Pentru cea mai mare parte a acestor specialități militare, probele de concurs includ și un test eliminatoriu de limba engleză. Fac excepție candidații pentru cursurile de subofițeri de Muzici militare precum și viitorii subofițeri sanitari, cărora nu li se cere să știe limba engleză.

Pentru viitorii subofițeri de la Forțele speciale sunt prevăzute probe fizice eliminatorii, cum ar fi cele de înot, urcarea pe frânghie, traversarea unui tunel subteran pentru verificarea claustrofobiei, precum și un cros pe distanța de 3.000 de metri.

Pentru toate domeniile se dau teste de matematică, fizică, economie sau legislație, în funcție de specialitatea aleasă.

Probele de concurs vor începe să se desfășoare în luna iulie 2019.

Pregătirea candidaților declarați admiși se va desfășura în institutele și în școlile de aplicație ale MApN. De exemplu, viitorii ofițeri medici, psihologi și de Educație fizică, precum și subofițerii de Muzică se vor pregăti la București. Viitorii subofițeri sanitari și viitorii ofițeri de sisteme informatice se vor pregăti la Sibiu, iar subofițerii din domeniile auto și tancuri se vor instrui la Pitești.

Domeniile pentru care se organizează concurs sunt cele în care Armata are un deficit de personal. De exemplu, în acest an se organizează concurs pentru formarea ofițerilor medici de medicină generală, dar nu și pentru ofițeri medici stomatologi.   

Comentarii

loading...