Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Maldăre de gunoaie, în jurul școlilor și grădinițelor

Mulți elevi și preșcolari din Arad riscă să se îmbolnăvească, din cauza gunoaielor din unitățile de învățământ.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2018 - 10:33

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a depus sesizări la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) cu privire la cantităţi mari de gunoaie aflate în perimetrul unor şcoli şi grădiniţe, care nu au fost ridicate de operatorul privat de salubrizare, arătând că există pericolul izbucnirii unor epidemii pe fondul temperaturilor exterioare ridicate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Emilia Soriteu, a declarat, pentru News.ro, că instituţia s-a adresat DSP şi CJPC pentru a reclama existenţa gunoaielor în perimetrul unor unităţi de învăţământ.

Conform sursei citate, situaţii grave se înregistrează la Colegiul Naţional “Moise Nicoară”, Colegiul “Csiky Gergely”, Liceul Tehnologic “Francisc Neuman”, Liceul Penticostal, Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări “Caius Iacob”, Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu”, Grădiniţa cu program prelungit nr.1, Grădiniţa cu program prelungit “Elefănţelul Alfa” şi Grădiniţa cu program prelungit “Grădiniţa prieteniei”. ”În continuare există pericolul izbucnirii unei epidemii pe fondul căldurii din ultima vreme. Să nu uităm că este vorba de grădiniţe şi şcoli cu un număr mare de copii şi elevi”, a declarat şi inspectoraul şcolar general delegat Anca Stoenescu.

Deşi săptămâna trecută operatorul de salubrizare a primit termen de la autorităţi şi de la însuşi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, să ridice toate gunoaiele menajere din Arad cel târziu până duminică, acest lucru nu s-a întâmplat. Reprezentanţii Prefecturii, care monitorizează situaţia, au declarat că luni erau ridicate între 70 şi 80 la sută dintre gunoaiele de pe străzi.

Vineri, ministrul Mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, a decis, în urma unei vizite în Arad, să trimită corpul de control la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) - Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor, autoritate care a organizat licitaţia pentru stabilirea operatorilor de salubrizare în judeţ şi care este coordonatoare a operaţiunilor.

Ministrul a spus că, vizitând Aradul, a găsit gunoaie inclusiv la şcoli şi spitale: ”Gunoiul nu s-a ridicat nici din şcoli, sau s-a ridicat dar nu la frecvenţa la care trebuia, nici la Spitalul Judeţean nu s-a ridicat, unde obligaţia este la puterea o mie”.

”Criza gunoaielor” a apărut în 24 aprilie, după ce o nouă firmă - RETIM Ecologic Service SA - a preluat activitatea de ridicarea a deşeurilor menajere, în urma unei licitaţii publice. Mii de arădeni au postat pe reţelele de socializare fotografii în care arată cum pe străzi s-au format depozite mari de deşeuri pe lângă containere, care nu au mai fost golite.

 

Comentarii

loading...