10.6 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSocialMAI a alocat 7 milioane de lei pentru reabilitarea a 250 posturi...

MAI a alocat 7 milioane de lei pentru reabilitarea a 250 posturi de poliţie din mediul rural

“Până la sfârşitul lunii martie, vom încheia un acord cadru cu durată de patru ani prin care se vor achiziţiona veste antiglonţ şi antiînjunghiere, este vorba despre 70.000 de bucăţi, căşti antiglonţ cu vizor 1.000 bucăţi şi scuturi antiglonţ 370 de bucăţi. Nevoia reabilitării unor sedii de poliţie, atât în mediul rural, cât şi în cel urban, în luna februarie au fost atribuite 9 milioane de lei, 7 milioane dintre acestea pentru reabilitarea unor posturi de poliţie, vorbesc de cel puţin 250 de sedii de poliţie, iar 2 milioane de lei pentru secţii din Capitală. Nevoia de mijloace de mobilitate. Şi aici există o achiziţie centralizată la nivelul MAI, iar Poliţiei Române îi va reveni un număr semnificativ de autospeciale, în jur de 800 de bucăţi”, a declarat Cătălin Ioniţă, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că pe data de 17 martie va fi organizat un concurs pentru angajarea de noi psihologi în cadrul Poliţiei Române, în şase unităţi judeţene.

“Cunoaşterea personalului are două paliere rolul psihologului de unitate care poate avea la îndemână o fişă a angajatului, pentru a identifica mai bine comportamente potenţial deviante. E important să angajăm mai mulţi psihologi şi am început acest demers. Pe 17 martie va fi un concurs pentru angajare a specialiştilor psihologi în şase unităţi, respectiv judeţele Buzău, Bihor, Harghita, Ilfov, IGPR şi şcoala de agenţi poliţie Vasile Lascăr din Câmpina. În plus, suntem într-un proces de evaluare a necesarului de teste psihologice care să răspundă nevoilor instituţionale, după finalizare urmând a fi demarată procedura de achiziţie”, a conchis şeful IGPR.

Cele mai citite

Ultima zi de alegeri prezidențiale în Rusia. Pentru a masca absenteismul, propaganda Kremlinului anunță că rușii au votat online

Duminică dimineață, la începutul zilei a treia (ultima) de alegeri prezidențiale în Rusia, prezența fizică la urne depășea cu puțin 50 la sută din...
Ultima oră
Pe aceeași temă