Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MAE: Atenţionare de călătorie în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care călătoresc, sâmbătă, în Bulgaria, că pasul Şipka va fi închis circulaţiei rutiere, pe segmentul drumului european E-85 (corespondent drumului naţional I-5) Gabrovo – Şipka – Kazanlâk.

Rl online 0 comentarii

03.03.2018 - 13:04

Măsura a fost adoptată cu prilejul Zilei Naţionale. „Ca în fiecare an, circulaţia rutieră va fi redirecţionată pe drumul naţional II-55 prin pasul Republika, pe itinerariul: Ruse - Veliko Târnovo – Debeleţ – Pasul Republika – Gurkovo – Kazanlâk şi în sens invers”, potrivit unui comunicat al instituției, citat de Mediafax.

În conformitate cu legislaţia bulgară, pe perioada sărbătorilor oficiale, circulaţia autovehiculelor cu masă mai mare de 12 t va fi oprită în ultima zi de lucru de dinaintea sărbătorilor (2 martie), în intervalul orar 16:00 – 20:00 şi în ultima zi de sărbătoare (5 martie), în intervalul orar 14:00 – 20:00, pe următoarele sectoare de drum: autostrăzile (Trakia, Hemus, Struma, Mariţa, Cerno More şi Lyulin); drumul naţional I-1 – satul Rebărkovo – Botevgrad, cu redirecţionarea circulaţiei rutiere pe drumul naţional II-16 Rebărkovo – Svoge – Sofia; drumul naţional I-1 – Blagoevgrad – PCTF Kulata; Drumul naţional I-4 – nodul de comunicare rutieră ”Koritna” – Veliko Târnovo - Şumen; drumul naţional I-5 - Ruse – Veliko Târnovo; drumul naţional I-8 - PCTF Kalotina – Sofia; drumul naţional I-9 - Varna –Burgas; drumul naţional II-18 – Centura Sofiei; drumul naţional II-99 - Burgas –Ţarevo.

Măsura de oprire a circulaţiei rutiere a autovehiculelor cu masă mai mare de 12 tone nu se aplică autovehiculelor care transportă materiale periculoase (ADR), animale vii, produse alimentare perisabile sau încărcături supuse unui anumit regim de temperatură pe timpul transportului.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510 şi au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Comentarii

loading...