10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialLugoj: Medicii fac chetă pentru colegii cărora le-au scăzut salariile

Lugoj: Medicii fac chetă pentru colegii cărora le-au scăzut salariile

Opt medici care lucrează în cadrul Spitalului Municipal Lugoj, cărora salariile le-au crescut după ce a intrat în vigoare noua Lege a salarizării, au donat, în ultimele zile, câte 100 de lei fiecare pentru angajaţii din unitatea medicală cărora lefurile le-au scăzut.

Ideea de a dona sume de bani în fiecare lună pentru infirmierele, brancardierii şi personalul administrativ care primesc bani mai puţini după intrarea în vigoare a Legii salarizării îi aparţine directorului unităţii medicale, Erwin Floroni.

“O parte din medici au început să doneze bani. Ideea a fost a mea, pentru că m-am supărat puţin pe sindicate şi le-am spus că am putea face toţi acest lucru, să punem umăr de la umăr şi sindicatul a refuzat. Au donat opt medici câte 100 de lei, deocamdată”, a declarat, marţi, Erwin Floroni.

Donaţiile se fac la secretariatul Spitalului Municipal Lugoj, pe bază de listă.

Potrivit directorului Spitalului Municipal Lugoj, 43 din cei peste 300 de angajaţi primesc salarii mai mici, în urma plafonării sporurilor. Veniturile au scăzut cu sume cuprinse între 35 şi 270 de lei.

Mii de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sanitas, angajaţi în spitale din întreaga ţară, au intrat luni dimineaţa, timp de două ore, în grevă de avertisment. Pe 11 mai urmează ca angajaţii din sănătate să declanşeze greva generală, nemulţumiţi fiind de noua lege a salarizării.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă