Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Lovitură dură pentru Facebook: Compania, obligată să plătească bani grei

Facebook a acceptat plata a 35 de milioane de dolari pentru închiderea unui litigiu în care compania era acuzată că directorii săi au înşelat investitorii la oferta publică iniţială din 2012, transmite NEWS.RO, citând Bloomberg.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.03.2018 - 12:05

Compania nu a recunoscut în acord că ar fi procedat incorect. Reclamanţii reuniţi într-un proces colectiv, respectiv fonduri de pensii ai profesorilor din Arkansas şi ai unor angajaţi din Fresno, California, au cerut unui judecător din Manhattan să aprobe acordul.

Investitorii au dat în judecată compania în urma ofertei publice iniţiale, susţinând că Facebook şi directorii săi au supraestimat perspectivele referitoare la profituri şi creşterea de pe piaţa mobilă şi au exagerat valoarea acţiunilor companiei.

”Credem că rezolvarea acestui caz este în interesul companiei şi al acţionarilor”, a declarat Sandeep Solanki, consilier general asociat al Facebook.

Reclamanţii au afirmat într-o notă adresată membrilor lor că au acceptat închiderea litigiului pentru o sumă substanţială în numerar.

Comentarii