13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialLombardia și Campania se pregătesc de carantină

Lombardia și Campania se pregătesc de carantină

Lombardia și Campania se pregătesc să instituie o carantină de noapte, o premieră de la sfârșitul izolării la începutul lunii mai în Italia, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Președintele Campaniei, Vincenzo De Luca, a anunțat începerea carantinei de vineri la ora 23:00 în această regiune din sudul Italiei. El nu a specificat la ce oră din dimineața va fi ridicată carantina sau durata acestei măsuri.

Italia a înregistrat o creștere accentuată a cazurilor Covid-19 de vineri, cu peste 10.000 de pacienți pe zi, iar Lombardia, regiunea Milano, este cea mai afectată, așa cum a fost la începutul pandemiei, în februarie și martie.

Plămânul economic al Italiei cu Veneto și Emilia-Romagna, Lombardia a înregistrat luni 1.687 de cazuri noi dintr-un total de 9.338 din țară. Din februarie, a înregistrat 128.456 (în contextul în care Italia a înregistrat 423.578), inclusiv 17.084 decese (din 36.616 la nivelul Italiei), conform cifrelor Ministerului Sănătății.

În perioada 12 – 19 octombrie, numărul pacienților spitalizați în Lombardia a crescut cu 145%, iar numărul pacienților aflați în terapie intensivă cu 126%, ceea ce a determinat autoritățile regionale să ceară această carantină și închiderea în weekend a magazinelor medii și mari care nu vând produse esențiale (alimente, farmaceutice).

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă