15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialLocalități fără curent electric, persoane evacuate și drumuri închise, după inundații

Localități fără curent electric, persoane evacuate și drumuri închise, după inundații

De asemenea, trei localităţi din Argeş şi Teleorman au probleme în alimentarea cu energie electrică, iar 14 persoane din Şona, judeţul Alba, sunt evacuate.

În urma centralizării realizate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată care funcţionează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice s-au semnalat efecte negative la nivelul a 28 localităţi din 15 judeţe – Alba, Brăila, Bihor, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Harghita, Mureş, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi în municipiul Bucureşti.

La acest moment sunt evacuate preventiv 14 persoane din comuna Şona judeţul Alba. 

Conform, Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române în urma precipitaţiilor abundente circulaţia rutieră a fost întreruptă pe 3 tronsoane de drum naţional: judeţul Covasna: DN11B Târgu Secuiesc – Cozmeni, în zona localităţii Cătruşa; judeţul Suceava: DN2H, în localitatea Milişăuţi, pe podul de pe râul Suceava; judeţul Vrancea: DN 2L, în localitatea Soveja. 

Pe tronsonul DN24 Crasna – Bârlad, la ieşirea din localitatea Banca spre Bârla, judeţul Vaslui, se circulă îngreunat. 

Pe drumul judeţean DJ 245C, între localităţile Băltăţeni şi Cepeşti (comuna Băcani), judeţul Vaslui circulaţia este întreruptă, iar pe alte 4 drumuri judeţene din judeţele Prahova, Suceava şi Bacău circulaţia se desfăşoară cu dificultate. 

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, potrivit raportării distribuitorilor de la ora 18.00 se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul a 3 localităţi din  judeţele Argeş şi Teleorman, însumând un număr de 500 consumatori unde se acţionează cu 2 echipe pentru remedierea defecţiunilor.

 Cu sprijinul pompierilor, în judeţul Alba au fost evacuate preventiv 14 persoane din localitatea Şona. Se intervine în continuare în sprijinul oamenilor pentru evacuarea apei din case şi curţi în localităţile Şona şi Lunca Târnavei. 

În judeţul Arad se intervine pentru degajare unor elemente de construcţie de la un acoperiş decopertat parţial de vânt şi pentru degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil. 

În Judeţul Bacău, se intervine pentru decolmatarea a peste 40 de fântâni  în localităţile Comăneşti, Scorţeni, Oituz, Slănic Moldova, Moineşti, dar şi pentru evacuarea apei din mai multe locuinţe. În Moineşti, pompieri ajută şi la decolmatarea unui podeţ stradal.

 În judeţul Covasna, în localitatea Lunca Mărcuşului se execută misiune de supraveghere în zonele posibil a fi afectate, iar în localitatea Băcel se intervine pentru decolmatarea unor fântâni. În localitatea  Iarăş sunt afectate 31 curţi, 3 case, 1 anexa, 7 podeţe, 11 fântâni şi 4 stâlpi de înaltă tensiune. La această oră se intervine pentru limitarea efectelor. 

O situaţie deosebită se înregistrează şi în judeţul Sibiu unde sunt afectate de inundaţii mai multe localităţi: municipiul Sibiu, Săcădate, Apoldu de Sus, Apoldu de Jos, Hosman, Ocna Sibiului, Roşia, Cornăţel, Tilişca, Dumbrăveni, Păltiniş, Avrig şi Moşna. Forţele MAI intervin în teren. 

De asemenea, intervenţii pentru evacuarea apei din locuinţe, decolmatare fântâni, degajarea copaci căzuţi pe carosabil au mai avut loc în judeţele: Botoşani, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş, Olt, Teleorman, Suceava , Vâlcea şi Municipiul Bucureşti (copac căzut).

 

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă