Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Liviu Dragnea, mesaj pentru etnicii maghiari

Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, transmite un mesaj cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni , 15 martie.

Share

Rl online 0 comentarii

15.03.2018 - 13:34

"Cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la momentul martie 1848, transmit concetăţenilor noştri de etnie maghiară un mesaj de unitate şi solidaritate.

Convieţuirea interetnică armonioasă şi respectul reciproc au fost şi trebuie să rămână un reper al dezvoltării societăţii româneşti. În ultima sută de ani, cetăţenii români, indiferent de etnie, au trecut împreună prin încercări comune, aspiraţiile tuturor fiind convergente în sensul libertăţii, democraţiei şi bunăstării.

Transmit tuturor maghiarilor din România cele mai bune gânduri şi urări!", scrie Dragnea pe Facebook.

Ca urmare a deciziei Parlamentului de la Budapesta din 1991, Ungaria are trei sărbători naţionale. Pe 15 martie, maghiarii aniversează Revoluţia din 1848, moment care a marcat apariţia parlamentului modern a Ungariei. Pe 20 august este sărbătoarea Sfântului Rege Ştefan I, întemeietorul Regatului Ungariei, iar pe 23 octombrie, se comemorează Revoluţia din 1956.

Comentarii